divendres, 29 d’abril del 2011

Què es un bé¿?La diferència entre els béns de consum i els béns de producció

Que es un bé?
Un bé és un objecte material o servei immaterial l'ús del qual produeix certa satisfacció d'un desig o necessitat. Els béns pot ser béns lliures (o il·limitats) l'accés dels quals no és excloïble i estan disponibles en quantitats arbitràriament grans o béns econòmics (o escassos) que en general existeixen en quantitats limitades i la seva assignació segueix algun tipus de procediment econòmic (mercat, racionament, repartiment,...). Un exemple de ben lliure seria l'aire que es respira, que de fet és necessari però molt abundant, i per tant no és susceptible d'assignació mitjançant procediments econòmics. Els productes subjectes a preu o condicions restringides d'accés, són exemples de béns económicos.un exemple de bé economic podria ser: una casa ,roba,etc.






Diferència entre els béns de consum y els béns de producció




Definició de béns de consum

Són totes aquelles mercaderies produïdes per i per a la societat al territori del país o importades per satisfer directament una necessitat com: aliments, begudes, habitació, serveis personals, mobiliari, vestit, *ornato, etc. Qualsevol mercaderia que satisfà una necessitat del públic consumidor. Aquests béns constitueixen l'oposat a béns de producció o de capital, que són els que s'utilitzen per produir altres béns.

















Definició de béns de producció

Aquest concepte s'usa en el context de l'Economia i les finances

Es diuen Béns de producció a aquells la Utilitat dels quals consisteix a produir altres béns. Són així Béns de Producció les màquines i altres instal·lacions que permeten organitzar processos productius que resulten en la creació de mercaderies.

Quan s'adquireixen béns de producció s'efectua una Inversió, doncs es destina Capital a la Compra d'objectes amb el propòsit de realitzar activitats productives i no de consumir-los per la Utilitat que aquests tinguin per si mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada